From there to h…

Citeren

From there to here, and here to there, funny things are everywhere

Dar Es Salaam: politie
In Dar Es Salaam zijn we een keertje tegengehouden door de politie ( een willekeurige controle ). Ze controleren daar of je dan je driehoek, je brandblusser en je verzekering bijhebt. En als dat in orde is dan controleren ze of de personen op de voorbank wel een gordel dragen. Op den achterbanken moet dit niet!

Piki Piki: helmen en vesten
De bestuurders van de piki piki’s hier ( de brommerkes ) dragen zowel helm als jas omgekeerd … Waarom? Da weten we niet, we denken dat ze hun jas omgekeerd dragen voor vuil, kou en stof tegen te houden ( omdat wss de tiret aan de voorkan kapot is ). Dat van dien helm kunnen we niet verklaren.

Nu ik het toch over piki piki’s heb … We hebben der zo ies eenen gezien vanachter op ne piki piki in de pikkendonker in een stukje brousse op nen heuvelweg vol putten en die keirel had gewoon een heel bed mee vanachter op da brommerken! GIEREN!

Scheermesjes: ge kunt er alles mee doen!
Buiten gewoon scheren van de baard en snor gebruiken ze scheermesjes ook voor het knippen van hun haar en bijvoorbeeld ook het ‘knippen’ van de nagels. Dit laatste heeft den Bob eens uitgeprobeerd bij de Vitus, want zijnen nagel hing los/ er ver af =) .

Opfleuren van de wc’s: niet voor gevoelige kijkers
Ik wou ons kleinste kamertje wat opfleuren omdat het er kaal en kil is. Omdat de deur ook al niet dicht kan van beide wc’s hebbik deze alvast wat gedecoreerd met de nodige boodschappen. Mijn excuses voor het taalgebruik op deze ‘affiches’ maar het moest toch wel een beetje grappig klinken… ( Niet voor TAC-gevoelige kijkers )… Hieronder de foto’s van de affiche’s..

Naamloos Naamloos1 Naamloos2 Naamloos3 Naamloos4 Naamloos5

Advertenties

The world is a …

Citeren

The world is a book and those who do not travel read only one page

Nog welgeteld 2 weken en de Tanzaniaboys zijn weg.
Ik heb alvast (positieve) zenuwkes rond het vertrek.
Ik moet wel nog steeds beginnen met het inpakken van mijn valiez(en). Na de bbq van aanstaanden vrijdag zal ik hier genoeg tijd voor hebben. De spuitjes en de malariapillen zijn ook nog zaken die ik zeker niet mag vergeten!

Ook even melden dat de inschrijvingen voor onze bbq zeer vlot verlopen zijn. We zitten namelijk propvol! Toch wil ik meedelen dat iedereen nog altijd welkom is vanaf 21.00 voor samen met ons iets te komen drinken..

Kwaheri!

A journey of a …

Citeren

A journey of a thousand miles must begin with a single step.

Vandaag nog welgeteld 5 weken en de boys zijn weg. We zijn nog druk bezig met het organiseren van onze bbq. We moeten zo hier een daar nog wat kleine afspraken maken en wat zaken in orde brengen. We zijn ook nog druk bezig met al onze opdrachten, assessment ( of hoe het ook schrijft ) en examens te leren. Na de examens hebben we nog wel een 10-tal dagen maar alles moet op voorhand al in orde zijn…

De quote komt van Lao Tzu of Laozi, hij zou de stichter van het taoIsme zijn…