Dinsdag 5, Woensdag 6 en Donderdag 7 maart

‘Uitgebreid’ ontbijt, gevolgd door even den intellectuelen uit te hangen: boek gelezen. Nadien zijn we naar de markt om water gegaan ( want den elentriek was uitgevallen ) en zijn we bij de UN gaan eten. Na deze maaltijd zijn we naar aqua lodge gewederkeerd. Eens hier aangekomen ben ik met Frank naar Mandeleo geweest, de kinderen helpen met hun huiswerk en hun lessen. Na deze lessen was er Art: tekenen, spelletjes spelen en de kinderen wat entertainen. Dit was de eerste keer dat we deze activiteit hebben begeleid. In het begin waren ze schuchter en hadden we slechts enkele jongeren die deelnamen. Na enkele tientallen minuten waren er al direct wat meerdere jongeren die hieraan deelnamen. Ondertussen ben ik ook alvast even de ‘Wie is het kaartjes’ gaan plastificeren. Bob en Frank gingen terug joggen naar aqua lodge en hadden daarvoor gepast schoeisel. Ik heb meegedaan aan deze jog/hardlooppartij maar wel op men slippers van 1000 shilling ( € 0,5 ). De rest van de

Woensdagmorgen ging alles eerst rustig en zijn gewone gangetje: mails controleren, dag en weekplanning maken, bekijken en aanpassen en dan rond 11 uur vertrekken naar Newman institute. We hebben daar een afspraak om eens de infrastructuur volledig te zien i.v.m. de computers en het netwerk. Nu blijkt de juiste persoon hier niet te zijn en is onze afspraak verzet naar morgenvroeg 9uur. Eenmaal terug aangekomen aan Aqua Lodge probeer ik direct te starten met het inscannen van de cursus. Ook moet ik nog op zoek naar iets of iemand die me kan helpen om men pdf’s om te zetten naar een Word-document. Het scannen verloopt niet zo vlot: allereerst vind ik de juiste personen niet. Ten tweede vind ik de juiste personen maar is er geen installatie-cd van de scanner te vinden en het internet werkt niet om de juiste drivers te zoeken en te downloaden. Vervolgens is er wel internet en vind ik wel de juiste drivers maar kan ik deze op mijne eigen laptop niet installeren. En tot slot krijg ik da spel dan toch aan de gang op de Frank zijn machien/laptop. Als ik daar dan de tijd bijreken die ik gebruikt heb voor de cursus deels te scannen kwam ik op zo een 6 tot 7 tal uurtjes werk. In de avond hebben we Chips met beef en cabbage gegeten, gevolgd door wat kaartspelletjes ( kwestie dat ons verstand niet achteruitgaat in deze warmte ) en een filmpken: The Hunger Games. En dan snel het bedje in want morgen staat my alarm om 0800.

0800 Biep biep biep, wekker gaat af en Jens blijft liggen. De warmte velt mij hier elken dag, elk uur, elke minuut en nog net niet elke seconde! Ik vind dat ik het zelf nog goed verdraag voor iemand die eigenlijk nie tegen de warmte kan! Na de ochtendafspraak in Newman Instute was ik van plan om verder te scannen zodra ik terug kwam en dat deed ik ook. Tot ik op een bepaald moment een telefoontje kreeg van een spotster ( iemand die iets gezien heeft ) genaamd Kaat. “De zebra’s zijn er!” Ik ben direct Bob en Frank gaan roepen en we zijn gaan kijken naar zebra’s die hier iets verder in de straat soms langskomen gelopen… Gewoon zomaar, omdat het kan en mag! Enkele foto’s vind je hiernaast of hieronder. Op de eene foto zie je normaal Frank die net iets te dicht bij kwam en op dat moment dacht en riep hij “Godverdoemme, kmoet moaken dak hier weg zen”. Frank heeft hier wel 1 van de To-Do opdrachten uitgevoerd namelijk eentje aanraken… Een kleine aanraking was het, maar het was genoeg om een streep binnen te halen. Nadien ben ik terug in het scannen geschoten. Nog een klein uurtje werk gehad aan de cursus en nu opgezadeld met 93 pdfjes. Een totaal van 160 MB moet omgezet worden naar Word, hoe ik da nu ga doen zie ik later wel… Ik heb vervolgens nog even enkele zaken voor de les van morgen herwerkt. Ik ga het iets anders aanpakken dan gepland. DSC_3297Dan ben ik in de namiddag toen de temperatuur eventjes naar 37°C schoot samen met Frank en Bob aan enkele to-do items begonnen: Bob heeft zijne kokosnoot uit den boom gehaald ( met schrammen en bloedingen inbegrepen ), moi, Bob et Francois hebben met een mand vol kleren op onze kop tot bij vitus en terug gelopen en ik en Frankie zijn ook het meer ingedoken om naar Hilltop en terug te zwemmen.  ( zie foto rechts heirboven ) Eenmaal teruggekomen nog efkes 10 pilli pilli druppeltjes opgegeten. Ik zit alvast op 3/19, 10 kilimanjarokes opdrinken zal er nie inzitten voor mij aangezien ik geen bier drink … Nadien heb ik dit blogje nog wat verder aangevuld en heb ik me nog een half uurtje aan het meer in de zon gelegd. Ik zie nog niks bruin en de Frank en den Bob zijn alle twee al negers… Veel boeiends zal er straks niet meer inzitten. Het eten is spaghetti ( te weinig saus ) en na het eten wat kaarten en bloggen. Morgen lesgeven en mss in den avond movienight. Volgende week zal ik ook waarschijnlijk gaan onderhoren wanneer ik wiskunde lessen kan geven in Kihinga ( fziets ).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s