Zondag 3 en Maandag 4 Februari

Zondag rustdag, check! Vandaag ga ik het eens pole pole aan doen. Enkele studenten fronsen hier direct hun wenkbrauwen als ze dit lezen… Tsjien? Eerst even met Bob een kleine test gedaan i.f.v. het vlot dat we zaterdag gaan maken. Ik ging in de middag eens een half uurken int zonneken liggen onder het motto: kzal wel nie verbranden.. Toen ik na een dik uurtje wakker werd had ik het gevoel dat ik iets of wat een beetje verbrand was. Nadien gingen we normaal gaan volleyballen ( integreren en participeren met de plaatselijke bevolking ). Ik heb hier dan toch niet aan deelgenomen, zoals altijd had ik weer eens last. Ondertussen zijn ook de 4 nieuwe studenten aangekomen, Kaat en Maxime ( de verpleegsterstjes van KaHo ) en de ICT’ers van Gent. Ik heb hier dan in de middag wat rondgedobberd en ik heb vooral zitten aftellen naar de avond toe. We gaan namelijk spaghetti eten bij Katrien en Nkora. Man man man, da was lekker!!!! Der zat zelf echt vlees in! Ik heb ook mijn ‘salamiworstje’ uit België in ontvangst genomen via Kaat ( dank u voor hem mee te brengen ), 3kg! Twas dan nog een rustig avondje, nog effe verder gebabbeld in onze living en dan dodo!

Maandag, de wekker stond niet aan maar ik was wel vroeg op. Ik probeer mezelf hier een bepaald bioritme aan te brengen. Ik heb met Bob wat aan de affiches gewerkt voor techniek en Frank ging ze afwerken terwijl we weg waren. Ik en Bob zijn toen met de ICT’ers naar Newman gegaan. Ik en de ICT’ers hebben hier nog wat gehoord gekregen  i.v.m. de projecten voor ICT en Kaat, Maxime en Bob zijn naar de markt gegaan en geld gaan wisselen. Wij zijn ook naar de markt gegaan voor wat eten te gaan halen en om Kigoma – Town eens te zien.

Nadien als we teruggekeerd waren naar de lodge zijn we iets gaan drinken bij Vitus ( sodaken ) want het is hier weeral snikheet. Even met de nursekes naar Annita gegaan, ze moesten toch den besten B&B van Afrika al gezien hebben. ( Ook al moeten de B&B officieel nog gemaakt/geopend worden ). Het uitzicht was hier weer magnifiek, Congo kon je helder zien, de zon straalde op je snoet en dat frisse windje en die soda lieten je weeral weten dat je in het paradijs beland was. Nadien snel naar de lodge gestapt, omgekleed en naar de voetbaltraining gelopen ( ik dacht dak te laat ging zijn ). Ik was er nog te vroeg en ik kon nog eens terug voor nen bal op te pompen. De training zelf verliep zeer vlot met de kleintjes maar het was neig warm! Het training geven vind ik hier niet gemakkelijk. De taal is vooral een factor die veel in de weg zit en de kinderen van Mandeleo begrijpen niet alles meteen en kunnen geen verbanden leggen met simpele stappen/zaken. We hebben allemaal gezellig gegeten ( 14 man ) en nog even in de living gerelaxed. We hebben een To-Do List opgesteld samen met Ben. We hebben nu al een 20-tal to-do’tjes opgesteld. Wie er op het einde van de rit de meeste heeft voltooid wint de competitie ( de beloning moeten we nog zoeken ). De avond hebben we afgesloten door een sodaken bij Vitus te gaan drinken en door nog een filmpje mee te pikken op 2 laptops die we tegelijk lieten afspelen. De film was Ted, de afgelopen dagen hebben we nog naar Ducktales the movie gekeken en Just friends.

Het gaat hier echt kwe nie hoe snel vooruit. Tis al maart, nog iets meer dan een maand en we zijn al ver terug weg. De tijd vliegt snel, gebruik hem wel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s