Vrijdag 1 Maart

9.00 wekker gaat af, klaar voor men 2de echt les. Het ziet er buiten zeer bewolkt uit en het lijkt alsof het hier straks wel eens serieuze petteten kan geven! De stroom valt uit ( again ), ja zelfs stroom is hier geen garantie, je begint de kleine zaken echt wel te appreciëren = Licht… Ik ben door de regen in men kaweek’en van de whiteboys en men trainingsbroeksken naar Vitus gelopen. Ik had een taxi nodig om naar Newman te geraken ( alsk er niet volledig als een verzopen kieken wou uitzien ). De taxi kwam maar niet opdagen, de goden bleken me niet goed gezind… Of toch? Net toen ik begon te stappen richting Newman stopte het met regenen en passeerde er direct een piki piki ( ne mototaxi ). Voor nen halven euro kunde nie sukkelen hé. Net op zen Afrikaans nog op tijd gekomen ( iets later ). De stroom was in heel de stad uitgevallen à geen stroom à geen laptop / beamer à geen les … Rustig teruggekeerd naar huis om daar met Maarten, Didi ( 1 van de 3 vroedvrouwjes ) en Frank naar ‘The book of Eli’ te kijken op een laptopje ( die was gelukkige wel opgeladen ). Ik vind dit boek ook wel passen bij rzl ( gaat over geloof en het volgen van het geloof ). Ik heb nog snel snel mijne was gedaan en dan ben ik ‘vertrokken’ met Bob richting Bangwe. We gaan met de kinderen van Bangwe gezelschapspellen spelen, puzzelen, kleuren, ….

Daar waar we de dalla dalla nemen is tevens Vitus ( onze vaste stek ). Ik en Bob besloten om dan bij Vitus te wachten op de dalla dalla. Toen de dalla dalla stopte en de deur opende kon ik me niet meer houden van het lachen, ik weet nog dat ik zei “Bob, hoe moekik daar in geraken?”. Dat was nog niet het enige probleem, nadat ik mezelf er heb ingewrongen moesten Bob en de ‘portier’ er ook nog in! En we hadden weeral pech, alle dalla dalla’s zijn redelijk laag maar deze was toch weer net iets lager. Al die kleine lokale mensen kunnen hier nog gemakkelijk in rechtstaan. Bob en ik moeten onze nek echter in 2 plooien willen we hier inpassen. Na het spelen met de kinderen in Bangwe zijn we met zen 4’en rustig terug gewandeld en even langs een voetbalmatch gepaceerd. Het was vol-au-vent met frietjes dus Franky is nog snel op ne piki piki gesprongen om achter een bus ketchup te rijden en ne pot mayonaise en hij had mij effe gebeld maar viel direct weg. Toen ik hem 5 minuten daarachter terugbelde schrok ik mij dood! Ik hooret hem nog zo zeggen: “Raad eens wie hier naast mij staat”, ik dacht van who the hell kan da nu zijn? ”.Frankie geeft de gsm door… “Hey it’s me…”. Jens dacht: huh?, “It’s sally” ( Das een van de Deentjes ). Ik stond er letterlijk me ne mond vol tanden, en zonder dat ik het wist stond ik er dan nog maar een goeie 25m van ( achter den hoek ). DeenseSchoonhedenBlijkbaar was hun trein nog steeds niet gemaakt en hebben ze een alternatief gezocht: morgenvroeg om 6uur de bus op. De bus was op dat moment nog wel in herstelling, dus morgenvroeg moeten ze weeral met een bang hart ‘vertrekken’. Na de vol-au-vent zijn we met zen allen              ( inclusief de Deentjes, zie rechts ) naar Bungalow in Bangwe gegaan, dansen en zot doen met onze kleine vrienden, het moet kunnen ( foto’s en filmpjes volgen ).

Bungalow

Na den Bungalow zijn we bij Vitus nog een slaapmutsken gaan drinken ( = 2 sodakes ) en hebben we weeral afscheid genomen van de Deentjes. We hebben voor de zekerheid nummer uitgewisseld. Als ze dan vastzaten aan het busstation konden we hen eventueel nog gaan helpen of eten gaan bezorgen. Zo zijn we dan he, altijd behulpzaam en zorgzaam voor de medemens!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s