Donderdag 14 en Vrijdag 15 Februari

Valentijn, de hele stad is hier versierd en alle koppels lopen hier hand in hand… NOT. Ik had opgevangen dat het hier wel gevierd werd maar ik heb er nix van gemerkt. Het is nu al vrijdag als ik mijn blog aanvul, gisteren een hele dag zonder internet gezeten (back to basics). Gisteren heb ik Frankie ( Enrique ) en Bob geholpen met hun project van techniek. We startte de dag door eerst materiaal te gaan halen in het Newman Institute. Vervolgens gingen we op zoektocht naar  een simpele kurk om de waterraket te kunnen lanceren, helaas pindakaas. Echt nergens een kurk te vinden. We hebben verschillende methodes onderzocht om die kurk te vervangen. Het dopje van tandpasta en een zelfgemaakte kurk van isomo en plakband leken de meest efficiëntste. Ik heb gisteren een groot deel van het boekje van RZL gelezen ( mijn mening: meer een minibijbeltje dan een boek voor leerkrachten). Wij ( de 3 Tanzaniaboys ) moeten ook nog een andere taak voor RZL maken; integreren en socializen met de bevolking, daarvan moeten we een verslag/PPT maken. Hier hebben we de voorbije dagen ook al aan gewerkt. We bevraagden enkele Tanzanianen, “What do you think when you see a ‘muzungu’”. Als we ze overtuigen om echt eerlijk te antwoorden krijgen we steeds hetzelfde antwoord terug: “Money/Rich”. Als we deze vraag zouden stellen aan Brother Vennance ( is meer Westers aangelegd ) krijgen we wss wel een ander antwoord.

Den dag hebben we afgesloten door eerst gewoon te eten ( Sambosa = Lekkeeeeerrrr !!!! ) en vervolgens een kaartavondje te houden. We hebben veel spellekes gespeeld en het was alweer half 2 a 2 uur.
Spelletjes: kingen, presidenten, shithead en boomke wies.

Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik te weinig zonnecrème en aftersun meeheb. Ik vrees dat ze da hier niet zullen verkopen :/. Na een goeie week benk al serieus aant vervellen, net zoals men 2 collega’s.

Na ons politieavontuur ben ik rustig thuis gebleven. Ik heb een beetje van alles gedaan: Excel bekeken, blog aangevuld, cursussen opgezocht,… Vanavond gaan we na het eten naar Bungalow Night in Bangwe ( opvangtehuis voor gehandicapten ), op vrijdag wordt er muziek afgespeeld en gedanst! Video’s komen zeker nog online of worden getoond bij terugkomst.

Ohjah, voor ik vergeet, de punten van het eerste semester zijn verschenen en…
Boeyah! Geen buizekesss !!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s