Woensdag 6/02/2012 en Donderdag 7/02/2012

We werden al om half 10 gewekt hé! We hebben ochot 3 uur geslapen … Wa hebben we den eerste dag gedaan? We hebben eens in town rondgereden … We zijn de bustickets gaan bestellen in één of ander kotteken. De wegen zijn hier wel grappig belachelijk slecht! Een rit van enkele kilometers is een waar avontuur. Zo hebben we op donderdag ‘nen binnenweg’ gepakt om ‘sneller’ te zijn. Waarschijnlijk dachten al die andere negers net hetzelfde, want er waren nog al véél die dezelfde binnenweg/shortcut namen …

Vandaag op donderdag moesten we ‘even’ naar de stad om het vliegticket van Betul ( een mede-studente ) te verlengen en om een foto te laten maken van Brother Vennance. In België duurt dit hoogstens 1 uur met de nodige vertragingen, wij hebben er maar liefst 8 uur over gedaan. Lang Leve het rustige leven in den Afrique!

Ik en Frank hebben uit interesse, maar ook omdat het moest voor RZL een mis bij de broeders bijgewoond, deze heeft een 30-tal minuten geduurd. Het was echt wel een zeer leuke mis met enkele teksten en enkele toffe/schone liedjes. ( Nee, ik wil geen pater worden nu )

De broeders hier in Dar Es Salaam hebben een vast programma om te eten, te bidden en te gaan slapen. We hebben hier echt enkele leuke mensen ontmoet . Deze broeders zijn echt zeer sociale mensen en ge kunt er ‘nekeer defitg/goe mee klappen’. Morgen vertrekken we met de bus naar Kigoma, da zal wa worden…

Ik geraak zeker en vast wel gewend aan het tempo in Afrika / Tanzania, binnen kleine een 3tal maanden terug wennen aan het Belgisch/Westers tempo zal een andere opgave zijn!

Ik noem jullie om af te sluiten  zoals ze ons soms noemen,
Mazungu ( = Blanken ! / ook wel een scheldnaam )

Ohja voor ik het vergeet: het busken van de broeders had echt een zot-zalige optie…
Als het busje achteruit reed speelde het polyfonisch deuntje van J-Lo af; “On the floor”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s