Vertrek 05/02/2012 + Aankomst 06/02/2012 (nacht)

Dagje begon zoals verwacht met wat file richting Zaventem. Op Zaventem was er ook meteen de eerste gelegenheid om met iemand te lachen … Den Bob! Hij had ‘per ongeluk’ een schaarken in zijn handbagage verstopt.  Hij kon na de security-check nog eens volledig terug naar de incheckbalie, arme Bob!

Net voor we de vlucht naar Istanbul opstapte ontmoetten we al 2 van onze Vlaamse medestudenten uit Gent. Maarten en Sara(h) volgen agro en bio en werken rond landmetingen en onderzoek naar houtskoolproductie. De vlucht naar Istanbul was een plezant ritje met lekker eten en vriendelijke bediening. Turkish airlines is echt wel een aanrader, we hadden elk een scherm waarop we films konden bekijken, muziek beluisteren ( van Turkish pop tot R&B ), spelletjes spelen tegen andere passagiers en zelfs elkaar zomaar even opbellen! ( Deze functies hebben we met ons 3tjes uitgebreid getest natuurlijk )

Op de luchthaven van Istanbul hebben we enkele uren vertoefd. We hebben ons eerste kaartspel gespeeld om de tijd wat te doden. Toen we aan de gate nog een uurtje aan het wachten waren hebben we alweer 2 nieuwe mensen ontmoet. Ik raakte in gesprek met een jonge frisse Nederlandse jongedame, ze was al enkele keren in Tanzania geweest en ze zou volgende week maandag beginnen werken als secretaresse op de Ambassade in Dar Es Salaam. De tweede persoon is Broeder Vennance, hij stond in Istanbul voor onze neus met een papier met onze namen op. Hij was op terugreis van een ontmoeting in Rome. Vennance is ook diegene die samen met ons vrijdag naar Kigoma zal vertrekken.

Eens in Dar Es Salaam aangekomen overviel de hitte me direct, Knal Boenk Derop ‘azoe weirm’.
Het hele visum gebeuren heeft een uur in beslag genomen. Wat er voor gezorgd heeft dat we maar om 06.00 aangekomen zijn in het verblijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s